La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 22 d’octubre de 2014

Barraca de Lladró, Alboraia

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en la pàg. 206 del llibre de Josep L'Escrivà, Les nostres barraques (1976). Prendrem la data d'edició del llibre com data de la fotografia. Ell mateix la identifica com una vista lateral de la barraca de Lladró (seria una construcció de la família d'empresaris de la ceràmica), ubicada en l'horta d'Alboraia (vegeu l'entrada de despús-ahir). Ací teniu la plana sencera, que podeu descarregar fent clic ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada