La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 6 d’octubre de 2014Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia esteroscòpica de barraques, procedent de l'Arxiu de José Huguet (proporcionada amablement per Àngel Martínez). No porta ubicació, ni data. El text diu:
Valencia - 3ª serie
Nº 15 - Barraca tipica
Hi ha el segell de l'editorial "Relley".

Hem trobat una fotografia esteroscòpica de València, de la mateixa editorial, de la "2ª sèrie", que representa l'actual Av. Maria Cristina, amb el nom "Calle Pablo Iglesias". Cal deduir que la fotografia correspon a l'època de la II República (1931-1939). Prendrem aquest intèrval com a datació provisional de la fotografia de barraques, atribuïda a una sèrie posterior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada