La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 1 d’octubre de 2014

Barraca del Cantonero, Forn d'AlcedoPodeu descarregar la fotografia fent clic ací. Imatge d'una barraca cremada al Forn d'Alcedo que Josep L'Escrivà, en el seu llibre Les nostres barraques, identifica com la Barraca del Cantonero (tal vegada seria més correcte, del Cantoner). La imatge es troba en la plana 191, on l'autor escriu pràcticament un dístic:
Veure una barraca abandonada és molt trist.
Veure-la renegrida pel foc és anguniós.
Ací teniu la plana, que podeu descarregar fent clic ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada