La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 25 de setembre de 2014

Barraca de "Conilla", Bonrepòs i Mirambell Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia arreplegada en el llibre Les nostres barraques de Josep L'Escrivà (1976). Apareix en la pàgina 175, que es reprodueix a continuació i es pot descarregar ací.Diu L'Escrivà que a Bonrepòs i Mirambell hi havia unes quaranta barraques. L'any 1971 en quedaven quatre i tres foren enderrocades. En escriure el llibre només hi havia la de la imatge. No ha sigut possible localitzar-la actualment (a Bonrepòs es conserva un carrer de la Barraca), per la qual cosa hem de deduir que també ha sigut enderrocada.
Segons l'Escrivà, la barraca pertanyia al senyor Germà Federna, de mal nom "conilla". Sembla més gran que l'altra barraca de Bonrepòs ja pujada al blog el 17/06/2014, que teniu ací:


Aquesta és l'entrada número 275 d'aquest blog.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada