La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 6 de setembre de 2014


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en la revista Mundo Gráfico, en el número de 29 de juliol de 1914. Ací teniu la pàgina (que ja fou publicada en aquest blog a propòsit de la fotografia inferior):

Podeu descarregar-la fent clic ací.

Aquesta fotografia és pràcticament idèntica (però no és igual) a una altra que ja fou publicada en el blog el 23 de gener de 2014. En la publicada ara, el personatge de l'esquerra es desplaça cap a la dreta i oculta una dona, aquell altre que té un cabàs també s'ha mogut i ha aparegut un altre personatge junt a la barraca. Suposarem que, com en l'altre cas, l'origen de la fotografia publicada per Mundo Gráfico és una postal d'E. Bort.

Podeu descarregar-la fent clic ací.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada