La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 1 de setembre de 2014


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia pertany al mateix reportatge de 1905, publicat en Nuevo Mundo, sobre el blat a València, comentat en el post d'ahir. La pàgina on va aparéixer la fotografia de Gómez Durán. Ací teniu la plana sencera, que podeu descarregar fent clic ací.


1 comentari:

  1. Bon día Francesc, me han gustado mucho el post de ayer y este de hoy, de una labor tan sacrificada como la del labrador y su sacrificada tarea y más en aquellos tiempos. Gracias , saludos desde León. Gregorio

    ResponElimina