La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 10 de setembre de 2014

Barraques de Sales a l'Avinguda Doctor Tomás Sala, 2, València

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. El dors de la postal és el següent (que podeu descarregar ací):


La imatge correspon a les barraques que hi ha encara en l'Avinguda Tomàs Sala, 2, de València. Les façanes corresponen a la banda de llevant. El fotògraf està al sud de les barraques.
La postal forma part de la sèrie Escudo de Oro, produïda per Subirats-Casanovas, i porta el número 1109, amb el text:
Nº 1109 VALENCIA
Trajes regionales y Barracas
Costumes Typiques et Baraques
Typical costumes and Barracks
El número XI en el dipòsit legal indica que és una postal de 1968 (la numeració començà el 1958, amb el número I), que prendrem com a datació.

Hi ha una altra versió de la mateixa fotografia, amb una imatge d'una barca de l'Albufera en requadre, que teniu ací:

Podeu descarregar imatges d'aquesta versió ací i ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada