La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 26 de setembre de 2014

Barraca de Sales, Av. Dr. Tomàs Sala, València


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia apareguda en el llibre Les nostres barraques de Josep l'Escrivà, en la p. 179, que podeu descarregar ací.Josep l'Escrivà dóna com a indicació el Camí del Cementeri de València, encara que la ubicació més exacta és l'actual Av. del Dr. Tomàs Sala, núm. 2, on encara perviuen. Aquestes barraques ja han aparegut algunes vegades al blog. Es caracteritzen perque la façana de la barraca más alta, en la part que dóna a llevant, no és exactament vertical, sinó que té una lleugera inclinació, per la qual cosa la part superior està més eixida que la inferior. Segons l'Escrivà, les barraques eren propietat de Pasqualet el de Sales.
Així s'aprecia en aquesta imatge que ja ha sigut publicada ací:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada