La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 27 de setembre de 2014

El Cabanyal-CanyamelarPodeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia, sense datació ni ubicació, publicada en la p. 201 del llibre Imágenes de un pasado reciente. Recuperando el patrimonio gráfico de Valencia y su provincia, editat el 2004 per l'Ateneu Mercantil de València i l'Ajuntament, amb edició a cura de Carmen Pérez García, que arreplega fotografies de l'arxiu del mateix Ateneu. Al fons sembla endivinar-se la mar, per la qual cosa la ubicarem provisionalment en El Cabanyal-Canyamelar, encara que també podria trobarse en Natzaret, Cantaranes, El Saler o El Palmar. A destacar que la teulada arriba practicament a terra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada