La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 5 de setembre de 2014Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquest fotomuntatge va aparéixer en la revista Por esos mundos, publicada a Madrid, l'1 d'octubre de 1916, al principi d'un llarg reportatge titulat "Valencia, la sultana", signat per Federico Gil Asensio. Les fotografies del reportatge estan atribuïdes a Gómez Durán i es poden identificar postals, alguna de les quals ja ha aparegut en aquest blog. Ací teniu la plana sencera (que podeu descarregar fent clic ací):


No hi ha indicació sobre la ubicació de les barraques de la fotografia, certament prou degradades. Datarem la fotografia en 1916, encara que potser molt anterior (com altres imatges del reportatge). Les imatges corresponen a la digitalització de l'Hemeroteca Digital de la Biblioteca Nacional, de prou baixa qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada