La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 3 de setembre de 2014

Barraca de Paquín, Forn d'Alcedo, València


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. La Barraca de Paquín es trobava en el Forn d'Alcedo. La fotografia l'arreplega Josep L'Escrivà en el seu llibre Les nostres barraques. Ell mateix informa que la barraca havia estat abandonada i, junt amb els seus terrenys, s'havia venut a una empresa dedicada a fer polígons industrials. Ací teniu la plana 159 del llibre (que podeu descarregar ací). Com indica l'autor, en realitat semblen dues barraques acoblades longitudinalment.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada