La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 28 de maig del 2015

Barraques del Col·loquier, 1931

(Barraca de la Palmera)



Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia de Barberá Masip, publicada en Las Provincias, de 29 de gener de 1931.
Han de correspondre a les anomenades ací Barraques de la Palmera, que ja ha aparegut en aquest blog (vegeu etiquetes).
Les Barraques de la Palmera II -aquestes- o les que hem anomenat Barraques de la Palmera I serien probablement les anomenada Barraques del Col·loquier (en la forma castellanitzada: Barraques del Coloquiero), que es trobaven a la partida de Vera, entre el campus de la Universitat Politècnica de València i el principio de l'autovia a Barcelona.
Un Col·loquier era una persona que feia col·loquis, és a dir, peces de literatura popular. El col·loquier que habitava aquesta barraca en el segle XX també composava poesies.
Ací teniu la seua ubicació en una fotografia aèria de 1956, on es pot veure el Camí de Vera (podeu descarregar la imatge fent clic ací).



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada