La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

diumenge, 31 de maig de 2015


Barraques de Manuel Nácher
Carrera En Corts

(Consulteu l'ampliació final, sobre una altra barraca)Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Aquesta fotografia, com la d'ahir, fou publicada en un article aparegut en La Correspondencia de Valencia, del 22 d'agost de 1929, que duïa el títol: "Las barracas más bonitas de la huerta", que podeu descarregar fent clic ací.


Aquesta imatge ja havia aparegut al blog, en un altre diari, en l'entrada del 29 de juny de 2014. Per això, atribuirem les fotografies a Vidal Corella.


Ampliació sobre una altra barraca

Juan María Cerdán ens ha comunicat que la barraca publicada l'1 de març de 2014 i el 20 de març de 2015 són la mateixa barraca. Manifestem el nostre agraïment a les valuoses aportacions de Juan María Cerdán. Les fotografies, respectivament, són:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada