La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 1 de maig de 2015

Barraques de Silvestre
La Carrasca, 1926Podeu descarregar aquesta imatge fent clic ací. Aquesta fotografia és un fragment d'una estupenda fotografia aèria, datada el 1926, que Ángel Martínez ha proporcionat a aquest blog. La podem identificar mitjançant el registre padronal. En la part inferior de la fotografia, es pot veure l'Hospital de Sant Joan de Deu. Les barraques estan ubicades a l'actual campus de la Universitat Politècnica de València. Les Barraques de Silvestre ja han aparegut al blog en aquesta altre imatge:


Adoneu-vos que en la fotografia superior hi ha dues barraques grans i una menuda, mentre que en la fotografia inferior només hi ha una de gran.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada