La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 6 de maig de 2015

Barraca de Pedro Sales
Moncofa, 1950
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Imatge procedent del blog Fotos antigues de Moncofa, que podeu consultar ací. Fou publicada el 16 de gener de 2015. S'hi identifica la Barraca del Tio Pedro Sales. La imatge està datada el 1950. La fotografia fou proporcionada al blog per M. A. Sanz. El text del blog és:

Les barraques en Moncofa era bastant habitual, ja que les utilitzaven els agricultors com a lloc de residència en èpoques de gran activitat en el camp.
Cal pensar que en aquell temps el carro tirat per la cavalleria era el mitjà de transport, ja utilitzaven els utensilis de llaurar per realitzar les diferents labors agrícoles.
Donem les gràcies per la fotografia a M. A. Sanz.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada