La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 27 de maig de 2015

El Saler, 1931
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia de Lázaro, publicada en Las Provincias del 24 de març de 1931. El peu diu:
Grupo de señoritas del Congreso de Odontología ante las típicas barracas de El Saler.
Com que la barraca no està identificada, farem servir la seua numeració per identificar-la. Així, provisionalmente l'anomenarem Barraca "número 23".
Ací teniu la plana sencera, que podeu descarregar fent clic ací.
Aquesta fotografia fa suposar que un altra, pujada el 15 de març de 2014 i que corresponia a un altre congrés, encara que no estava ubicada, poguera tractar-se també d'El Saler. Aquesta és la fotografia, que en tot cas no sembla correspondre a la barraca d'avui.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada