La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 18 de setembre del 2014

Barraques a l'Avinguda Blasco Ibáñez, 31 aprox.



Aquesta fotografia panoràmica, que podeu descarregar fent clic ací, fou pujada pel membre Isaac66 al Foro Remember Valencia III, el 20 de juliol de 2014 (enllaç ací). S'hi pot veure la construcció d'un edifici de la cooperativa de cases econòmiques "Les Arts Gràfiques". S'hi aprecia també el Col·legi Major Lluís Vives i l'Avinguda Blasco Ibáñez en construcció per l'antic Camí del Cabanyal. En l'ampliació següent es poden apreciar dos grups de barraques.


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Les barraques de la dreta ja han aparegut en aquest blog. Són les que ubicàrem en el lloc que ara està l'Avinguda Blasco Ibáñez, 31. Ací teniu l'entrada, del 3 de febrer, ací la fotografia i ací la vista aèria.
Ací teniu la zona en el mapa de 1929-1944. S'hi pot veure el grup de vivendes (cercle roig), la facultat de medicina (fletxa verda) i les barraques (cercle blau).



Podeu descarregar el mapa fent clic ací.

En la mateixa entrada, Isaac66 proporcionava una altra fotografia panoràmica (que podeu descarregar ací) i una fotografia actual del grup de vivendes (que podeu descarregar ací).






1 comentari:

  1. Muy interesante, el comentario , la localización y demás. Gracias por la,explicación, saludos . Gregorio,

    ResponElimina