La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 16 de juliol del 2014

Actual c/ Bernabé García, 37, Natzaret



Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta fotografia fou publicada en la revista La Hormiga de Oro, de data 17 de juny de 1916, en la pàg. 396, que teniu ací (podeu descarregar-la fent clic ací).


La fotografia il·lustra la notícia següent:
VALENCIA: Momento de colocar la primera piedra del Barrio Obrero de la Sociedad de Tranviarios para la edificación de la primera serie de cien casas.
En la part superior dreta de la fotografia s'aprecia una barraca, que està ampliada en la imatge següent (que podeu descarregar-la fent clic ací).


Per ubicar la barraca, hem de recórrer a un mapa antic que ubique el Barri dels Tramviaires. Els habitatges, que anys després passaren a anomenar-se Barriada Obrera de Alfonso XIII es trobaven al sud de Natzaret (he d'agrair aquesta localització a Ángel Martínez). Ací es pot veure el barri i la barraca fotografiada.


Podeu descarregar el mapa fent clic ací. La ubicació de la barraca es correspon aproximadament amb el número 37 de l'actual carrer Bernabé García, com es pot veure a la vista aèria de google street (que podeu descarregar fent clic ací).


Xavier Oms (Smox) ha fet una transparència de les dues imatges (que podeu descarregar fent clic ací).


També ha proporcionat una fotografia d'una rajola que rememora la festa dels tramviaires i que es troba al carrer Francisco Falcons, paral·lel per llevant al de Bernabé García. Heus ací la fotografia de la rajola ( (que podeu descarregar fent clic ací).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada