La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 22 de juliol del 2014

Carrers José Benlliure, 182, cantó amb carrer Empar Guillem,
Carrer Lluís Navarro, 170, cantó amb carrer Empar Guillem,


 El Cabanyal-Canyamelar, 1917




Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Postal de la casa Lévy, on es pot llegir:
2585 Environs de Valence Une rue de Cabagnal
La fotografia fou pujada al blog Remember València I, on fou comentada abundantment al juny de 2010 per diversos membres ("Cabanyaler", "Portalet", "Xaedra", "Corduente", etc.). Finalment fou identificada la ubicació de la fotografia en la cruïlla dels carrers José Benlliure i Empar Guillem. La ubicació actual és aquesta, segons google street.




Podeu descarregar-la fent clic ací. L'edifici remarcat es pot apreciar a la fotografia antiga. Pel que fa a la datació, és la proposada per Ángel Martínez (AMM), que en va fer l'estudi de les ombres i l'estudi cadastral de l'entorn. Ací una imatge seua, que podeu descarregar ací:



Segons la seua datació, la fotografia estaria feta a principis de desembre, cap a les 14.00 h., o a la fi de gener, cap a les 14.30 h., de 1917.
La fotografia fou publicada en dos pàgines en la Història del Llevant U.D. Ací la reproducció d'aquestes meitats (que podeu descarregar ací i ací).







Al fons de la fotografia es veu una altra barraca, ubicada en el cantó dels carrers Lluís Navarro (núm. 170 acc., encara que no hi té porta) i carrer Empar Guillem. Ací teniu l'ampliació (que podeu descarregar ací)



1 comentari:

  1. No tinc clara la datació. Les fotografies de les postals dels Lèvy es varen fer en un viatge a España en 1888. https://www.arteyciudad.com/revista/index.php/num1/article/view/105/252

    ResponElimina