La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 24 de juliol de 2014

Barraca número 198, març 1945.


Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Com la fotografia d'ahir, aquesta pertany a la col·lecció de José Luis Bouzas (Macosa, en el Foro Remember). Té la indicació al dors "MARZO 1945", que prendrem com a datació, perquè és coherent amb els vestits de les persones retratades. Pel que fa a la ubicació de la barraca, res no s'hi diu, encara que s'hi pot apreciar el número "198". Per això, l'anomenarem provisionalment ací d'aquesta manera: "Barraca número 198".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada