La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 2 de juliol de 2014

Addenda 26/06/2016

Considerarem que aquestes són les Barraques de Gandi, malgrat la identificació de Josep L'Escrivà, per a les Barraques del Trabuc (o Trabuca) vegeu les etiquetes.

-----

Barraca del Trabuc, Sedaví

 
Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Fotografia arreplegada en el llibre de Josep L'Escriva, Les nostres barraques (1976), p. 77. Ací teniu la plana sencera, que podeu descarregar ací.


És ben interessant la forma d'aquesta barraca, amb una porta perpendicular a l'eix principal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada