La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 4 de juliol de 2014Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Aquesta imatge aparegué en la revista Crónica, any 1, núm. 7, de data 29 de desembre de 1929, dins d'un reportatge titulat "Valencia. Una región en Madrid", on hi ha l'opinió de tres valencians que vivien a la capital: Carlos Arniches, l'escultor Capuz i un llaurador (en la foto) que havia muntat una orxateria. L'article està signat per A. R. i s'identifica l'autor de les fotografies realitzades a Madrid. Ací teniu la reproducció del reportatge (que podeu descarregar  ací i ací).Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada