La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

divendres, 25 de juliol de 2014

Av. Dr. Tomás Sala 2, València. 7 de maig de 1972Podeu descaregar la fotografia fent clic ací.  Aquesta fotografia fou penjada en el grup de Facebook "Distrito 17", que arreplega fotografies antigues dels districtes de Patraix i Jesús. Porta la indicació de la data, 7 de maig de 1972. Correspon a les barraques que es troben encara en l'Av. Dr. Tomás Sala 2. La façana fotografiada és la que dóna a ponent. L'objectiu de la càmera està orientat cap al nord-est. Ací teniu la visió actual de la zona (a destacar el canvi del color de la pintura de l'edifici del fons: gris abans, rogenc ara). Podeu descarregar la imatge actual fent clic ací.


Addenda (01/09/2014)

En el llibre de Josep l'Escrivà, Les nostres barraques (1976), són identificades com les Barraques de Sales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada