La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dijous, 10 de juliol del 2014

El Palmar

Podeu descarregar la fotografia fent clic ací. Com les anteriors, fotografia procedent del llibre de Josep L'Escrivà Les barraques valencianes (1976), pàgina 87, que podeu veure ací (per descarregar-la feu clic ací).


Com diu el text, les barraques estaven a El Palmar i presentaven una característica culata. Segons L'Escrivà, les pluges anteriors a la riuà de 1957 les enderrocaren. Sobre aquestes barraques ja s'havia publicat la imatge següent, en l'entrada del dia 4 de gener de 2014.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada