La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 30 d’agost del 2014

Barraca del Frare, Font de Sant Lluís, València

Podeu descarregar la imatge fent clic ací. La fotografia de la Barraca del Frare (o del Frale) està arreplegada a la pàgina 157 del llibre de Josep L'Escrivà Les nostres barraques (1976). Ací en teniu una còpia:



Podeu descarregar la imatge de la pàgina fent clic ací. No hem trobat la barraca en els mapes de la Font de Sant Lluís, per la qual cosa no sabem la seua ubicació concreta. Com a data de la fotografia prendrem la del llibre. Cal destacar que, com indica L'Escrivà, que s'ha incrustat l'annex a la façana mateixa de la barraca.
Sembla que hi havia una altra Barraca del Frare a l'Horta Nord, enderrocada abans de 1999, pel que diu Agustí Hernández Dolç en aquest article, que seria distinta de la fotografia ací.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada