La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dissabte, 5 de setembre de 2015

1957
Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Magnífica fotografia que mostra els efectes de la Riuà de 1957 sobre una barraca. Ha estat proporcionada per Ángel Martínez i pertany a la col·lecció de Salvador Monmeneu. Per la posició de les herbes, doblades per la força de l'aigua, es pot deduir que la barraca va rebre l'impacte de la riuà precisament per la façana que té desfeta. Si pensem que el riu circula pràcticament en direcció oest-est i que les barraques adopten precisamente l'orientació est-oest, podem deduir que la fotografia està feta des del sud de la barraca i la façana desfeta és la de ponent.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada