La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 21 de setembre de 2015
Podeu descarregar la imatge fent clic ací (7,1 Mb). Fotografia d'una barraca que es troba en el llibre de Francisco Almela y Vives, Valencia y su Reino, Ediciones Mariola, 1965, pàg. 381. Al peu diu:

Una de las barracas subsistentes en las tierras adon-
de alcanza la jurisdicción del Tribunal de las Aguas.

el que fa pensar que es tracta d'un poble de l'Horta i no de la ciutat de València. A més de no ubicada, la fotografia tampoc no està datada, encara que prendrem com a datació la d'edició del llibre.

Aquesta fotografia ha estat proporcionada al blog pel col·laborador habitual Juan María Cerdán, al qual hem de agrair la seua desinteressada col·laboració.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada