La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dilluns, 14 de setembre de 2015

Barraques de Montoliu
El Saler


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia procedent d'un web de subhastes, sense datació, que correspon a les Barraques de Montoliu, al Saler. És una imatge molt inhabitual, perquè les aquestes barraques han estat molt fotografiades amb joves abillats amb el vestit tradicional, però ací trobem un home major, sembla que dinant, i en un cantó de la imatge. Probablement es tracte d'una fotografia i no d'una postal. A destacar que la barraca que es veu porta el número 10 (de vegades va tindre el número 12).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada