La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimecres, 23 de setembre de 2015

Carretera del Saler, febrer de 1932


Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia estereoscòpia realitzada per Òscar Torras i Buxeda (1890-1975), en febrer del 1932, i arxivada i digitalitzada per l'Arxiu Fotogràfic del Centre Excursionista de Catalunya, on te la signatura AFCEC_TORRASB_B_03995. Porta com a títol: "Cases a la vora del camí del Saler".

Són les mateixes barraques que les pujades el 9 de juny, que anomenarem provisionalment Barraques del pontet (cal distingir-les de la Barraca del pontet, que és igual que la barraca de la dreta, però està aïllada. No és la mateixa perquè en aquesta la séquia no té el mur).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada