La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 22 de setembre de 2015

Antiga Senda de Senent, 20 (actualment, 12 ac.)
València, 1965Podeu descarregar la imatge fent clic ací. Fotografia d'unes barraques que es troba en el llibre de Francisco Almela y Vives, Valencia y su Reino, Ediciones Mariola, 1965, pàg. 372. Juan María Cerdán, que ha proporcionat amablement la fotografia al blog, les ha identificades, servint-se de les triangulacions de la cartografia posterior, com les barraques que es trobaven a l'Antiga Senda Senent, anteriorment al número 20, que correspon a l'actual número 12 ac. Ací teniu els plànols (que podeu descarregar ací i ací).


Provisionalment l'anomenarem les Barraques de la Senda Senent.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada