La barraca valenciana és un habitatge en extinció. Ja no se'n fan de noves. L'objectiu d'aquest blog és arreplegar i classificar fotografies de barraques valencianes i, quan siga possible, localitzar les barraques fotografiades.

Si Vosté disposa de fotografies o vol comentar les exposades, pot adreçar-se a: Francesc J. Hernàndez (fjhernan@uv.es), Departament de Sociologia i Antropologia Social de la Universitat de València, o a Jesús Mallón (jemalgui@hotmail.com).

En el projecte d'il·lustrar les barraques col·laboren també Francesc Llorens i Alexandre Bataller.

Aquest blog deu molt a les aportacions dels membres de l'Associació Cultural "Remember València" i molt especialment a Ángel Martínez, Andrés Gimenez i José Luis Bouzas. També a Vicente Muñoz i Rafael Solaz, així com a Juan María Cerdán.

També estem molt agraïts a Fernando Segura i Mari Carmen Dolz, que han aportat fotografies, dibuixos i pintures de barraques, que han fet durant anys.

dimarts, 15 de setembre de 2015

Barraques de Montoliu
Barraques números 10, 12 i 14
El SalerPodeu descarregar la imatge fent clic ací. Postal procedent del web del Museo del Traje, on té el codi MTFFD003247. Correspon a les Barraques de Montoliu, al Saler, que foren numerades 10 i 12 o 12 i 14. Una imatge molt pareguda ja havia aparegut al blog el 09/05/2015, en una postal collage en blanc i negre, que teniu ací:


Semblen fotografies fetes al mateix moment. De fet, costa distingir-les perquè les persones adopten la mateixa posició. Es pot apreciar la diferència en la posició relativa de la peineta de la dona de l'esquerra respecte de la porta i la cortina del darrere.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada